Balkonleven – 4 uitdagingen en oplossingen

Als een klant u vertelt dat hij alleen een balkon of dakterras heeft, is het soms moeilijk om te adviseren. Wanneer de ruimte beperkt is en het weer een bepalende factor, hebben consumenten geen ruimte voor experimenten die misgaan. Daarom hebben wij het giswerk uit de balkonstyling gehaald, zodat uw klanten het elke keer goed doen. We hebben gekeken naar de vier grootste uitdagingen op het gebied van balkonstyling en vervolgens de beste balkonbakken en -potten uitgezocht om te adviseren aan uw klanten met een kleine buitenruimte.

Bekijk alle geschikte hangers en plantenbakken in de speciale balkoncategorie op de webshop.

Uitdaging 1. Beperkte ruimte

Als de ruimte beperkt is, wilt u er alles uithalen wat erin zit. Als u potten aan de muren van het balkon kunt bevestigen, is er extra ruimte voor een stoel of tafel. Bovendien zien de muren er aantrekkelijker uit met planten en potten. U kunt een eenvoudige plantenbak voor groenten maken, of een indrukwekkend creatief statement. Zelfs als u geen buiten heeft, zijn er mogelijkheden. Maak van uw woonkamer een stukje terras. Wees creatief! Buiten is van iedereen.

Uitdaging 2. Gewicht

Voordat u aan uw balkontuin begint, is het belangrijk dat u zeker weet hoeveel gewicht het balkon kan dragen. Keramische of terracotta potten kunnen verrassend zwaar zijn. U kunt beter kiezen voor onze lichtgewicht eco-plastic potten en manden.

Uitdaging 3. Wind

Een andere uitdaging bij het aanleggen van een balkontuin is de wind. Potten en balkonbakken kunnen gemakkelijk omwaaien, tenzij ze op hun plaats zijn vastgezet. Op een heavy-duty winderig balkon kiest u simpelweg voor de potten van Cera-Mix. Deze zijn van gerecycled plastic gemaakt en onbreekbaar! Dat geldt trouwens ook voor de eco-manden uit de Wik’r range. Plaats potten in hoeken, uit de wind en kies de juiste balkonrekjes voor balkonbakken.

Uitdaging 4. Zon

Planten in potten op zonnige balkons kunnen flink worden. De oplossing ligt in het kiezen van potten met een drainagesysteem die de plant een waterbuffer geven. Wat natuurlijk ook helpt, zijn planten die droogte verdragen en van de zon houden. Kijk naar het Middellandse Zeegebied voor uw inspiratie. De meeste mediterrane kruiden zoals rozemarijn en tijm zijn ook winterhard. Dit in combinatie met een zorgeloos drainagesysteem creëert een echt onderhoudsarm balkon.

Deel deze content

Verkoopt u artikelen van Artstone en/of TS Collection in uw (online) winkel? Voel u vrij om bovenstaande tips en fotografie te gebruiken voor uw eigen marketing. Als klant van Ter Steege kunt u alle fotografie en online content (en meer!!) zoeken en downloaden via het Ter Steege Brand Portal. Heeft u al een account?