De verbindende factor tussen duurzaam en stijlvol

Het jaar 2020 brengt ons contrast en een hernieuwde kijk op duurzaamheid. De vraag naar eco vriendelijke producten groeit als kool. Consumenten laten graag zien dat ze bewust bezig zijn, maar ze willen liever niet inleveren op stijl en comfort. Het antwoord hierop zijn productgroepen waarin stijl en duurzaamheid hand in hand gaan.

We zien dat trends globaler worden. Global warming is een wereldwijde uitdaging en het internet doet grenzen steeds verder vervagen. Dit vraagt om toekomstgerichte producten. Op het gebied van bloempotten en woonaccessoires gaat men op zoek naar artikelen die duurzaam én stijlvol zijn. Vragen die de consument stelt zijn: ‘Waar, hoe en waarvan is dit product gemaakt?’ maar ook: ‘Hoelang gaat dit artikel mee?’ De toegevoegde waarde van sfeerproducten wordt steeds belangrijker. Het assortiment van Ter Steege is de verbindende factor tussen duurzaam en stijlvol. We maken bloempotten en woondecoratie gemaakt om te mixen en matchen. Nieuwe designs sluiten aan op eerdere collecties, bestaande series worden verrijkt met hippe kleuren. We geven de consument de mogelijkheid om altijd modieus te blijven, binnen zijn eigen stijl. Een sfeervol geheel met duurzame stijlvolle producten die elkaar versterken, die de persoonlijke stijl complimenteren.

Retailers worden overweldigd

Als retailer word je misschien overweldigd door de keus en mogelijkheden, waar moet je er mee heen? Maak je geen zorgen. Het leveren van bloempotten houdt voor ons niet op bij het inpakken van de vrachtwagen, en persoonlijk advies houdt bij ons niet op bij een goed gesprek. Welke series passen bij jouw winkel? Hoe goed past een productgroep bij jouw doelgroep? Hoe presenteren we jouw unieke TS collectie zó dat geen consument eraan voorbij loopt? Uiteindelijk willen we hetzelfde, de klant inspireren en stimuleren tot aankoop. Die adviesrol nemen wij extreem serieus, en voor ons komt deze met een aantal grote verantwoordelijkheden zoals eerlijke communicatie, betrokkenheid en natuurlijk een goed product. En juist daarvan is de definitie de laatste jaren sterk aan het veranderen. Een trendy en sterk product is niet genoeg meer, een product moet duurzaam zijn, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig.

Green Decorations

Ter Steege’s nieuwe concept Green Decorations biedt de retailer volledige ontzorging met kant-en-klare winkelpresentaties en aantrekkelijke pakketten in pakkende stijltrends die verschillende consumenten types op de juiste manier aanspreken.

Naturals

TS Naturals biedt hartverwarmende manden en woondecoratie, stuk voor stuk ‘Made by hand with love’ van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zeegras, wilgenhout, jute en bananenblad.

Het goede voorbeeld zijn

Inmiddels bestaat Ter Steege bijna 90 jaar en we werken nog steeds met veel plezier en passie aan het blij maken van onze klanten. Dat dragen we niet alleen naar buiten uit, dit is ook voelbaar wanneer je bij ons binnen bent. Maar behalve plezier en vertrouwen, is het ook gewoon hard werken. Want toonaangevend zijn én blijven in de wereldwijde groenmarkt, brengt maatschappelijke plichten met zich mee. Voorop lopen betekent ook het goede voorbeeld geven. Onze inkopers gaan meerdere keren per jaar op bezoek bij onze productieplaatsen. Behalve nieuwe producten en mogelijkheden ligt het speerpunt op werkomstandigheden, materiaalkeuze en het productieproces. Wij doen geen concessies en kiezen voor de beste oplossing voor mens en aarde. Dit is niet de weg van de minste weerstand, maar wel de enige weg die wij al jarenlang met vertrouwen, plezier en trots bewandelen. Onze duurzame werk- en denkwijze loont zich. Het is goed om te zien dat het collectieve besef groeit, en zich verbindt met onze filosofie.

We doen niets anders, we vertellen het anders

Dit jaar leggen we in onze communicatie voor het eerst de focus op dit duurzame aspect, zowel in Nederland als daarbuiten. Dat is opmerkelijk want eigenlijk doen we niets anders dan voorheen. Onze handgemaakte indoor bloempotcollectie onderscheidt zich door tijdloze basics aangevuld met tal van sfeermakers in trendkleuren. Onze outdoor collecties spreken met hun specifieke eigenschappen verschillende tuinconsumenten aan, allen zijn ze hand bewerkt en gemaakt van hoogwaardige natuurproducten. In iedere productgroep inspireren we met duurzame en trendy ontwerpen die perfect passen bij de huidige trends én de toekomstvisie.

We hebben dit jaar extra aandacht voor eco-vriendelijke uitschieters Artstone en Cera-Mix, gemaakt van 100% gerecycled en natuurlijk materiaal. Maar duurzaamheid is meer dan het gebruik van verantwoorde grondstoffen. Wij vinden dat ook de kwaliteit en het design van onze potten duurzaam moet zijn. Sterke, slijtvaste potten die modern en tijdloos zijn.  Ja, onze bloempotten zijn buitengewoon verantwoord, maar laten we in het gesprek over duurzaamheid vooral de planten niet vergeten. Met Artstone’s unieke drainagesysteem blijven planten langer gezond en prachtig.

Vriendelijk voor het milieu, vriendelijk voor elkaar

In een veranderend klimaat wordt de consument almaar bewuster en oplettender. In contrast hierop willen we vooral genieten. Genieten van elkaar, van een comfortabel en groen thuis. De 2020 consument laat graag zien dat milieuvriendelijk, veelzijdig en sfeervol heel goed samengaan. Wij omarmen dit verlangen en beantwoorden met een bewuste collectie bloempotten en woondecoratie die net zo schitterend als verantwoord is.