Welkom in het jaar 2020! De herfst/winter editie 2020-2021 van EFSA Trend Magazine biedt nieuw stof tot nadenken voor de komende stijlen, kleuren, materialen en afwerkingen. Op basis van de trendprognose van onze internationale partner Nelli Rode weerspiegelen de vier nieuwe thema’s verschillende consumentengroepen en bieden ze een betrouwbare basis voor het plannen van de volgende wintercollectie.

Holistic Harmony

De fascinatie voor het Verre Oosten brengt zijn iconische planten, stijlen en gebruiken naar het westerse leven toe. Esdoorns, mos, hortensia’s, waterplanten, bonsai en bamboe vormen het decor waarin de kunsten van Ikebana, Origami en Kintsugi invloed uitoefenen op de styling. Functionaliteit en eenvoud bieden ruimte voor zeer gedetailleerde grafieken en motieven, waarbij indigo een prominente plaats inneemt in het interieur.

Licht versterkt door reflecties

Een basis van inky blues en jade groen speelt tegen poeder roze en oranjerood, met geraffineerd goud dat zorgt voor kostbare metallisatie.

Brutal Boheme

Het stadsleven vraagt om een minimalistisch ontwerp dat de voorkeur geeft aan de praktische kant van de zaak, terwijl het zich overgeeft aan de elegante esthetiek van vakmanschap op maat. Seizoensgebonden witte bloemen, grafische planten en vergankelijke arrangementen vullen elkaar aan als oost en west elkaar ontmoeten in de Ikebana-fusie. Het herdenken van milieuconsumptie, organische en minerale materialen komt samen in bruikbare, soms overmaatse sculpturen.

Minimalisme en texturen

Gedempte mineralen, die alleen worden opgehelderd door een krachtige toets van elegant, verguld brons. Een spectrum van stedelijk mineraalgrijs legt de basis onder een gradatie van gekleurde witgrijsen, geïnspireerd op natuursteen. De structuur spreekt luider dan de kleur.

Wonderful Witch

Alles wat bizar, betoverend en grotesk is in de natuur wordt gebrouwen tot romantische, barokke decoratie. Vreemdheden zoals zwarte bloemen, zaden en bladeren zijn te voelen tussen opruiende vegetatie en langstelige bloemen. Verboden, giftige vruchten concurreren met medicinale planten en bloemen. Traditionele ambachten, praktijken en displays roepen de schemeringssfeer op van een gothis rariteitenkabinet.

De natuur doet haar rechten gelden

Zwart vormt samen met andere kleuren sintels en roodgloeiende houtskool een diepe, donkere basis. Zuurzwavelgroen voegt zich bij een familie van fuchsia en paarse tinten om accenten te leggen. Terwijl de metallisatie zich manifesteert in een zachte toon.

Cool Chalet

Familiewaarden zorgen voor een terugkeer naar de natuur en de ambachtelijke cultuur, in een omgeving die geïnspireerd is op het leven in de bergen. Dennenappels, alpenplanten, bergdieren en een smaak van esdoornsiroop komen naast hout, wol, leer en baksteen voor. Tartans en houthakkersruiten zijn zowel binnen als buiten te vinden, zoals de gemoderniseerde traditie de weg wijst.

Saamhorigheid uit de natuur

Een harmonieus bergbouwpallet, waar de basis van houttinten die een eerbetoon zijn aan bosbomen wordt geaccentueerd met eetbare kleuren van esdoornsiroop, bessen, korenbloemen, kruiden en ijs. Een vleugje schittering komt van poedervormige, geborstelde, gepatineerde goudmetallisatie.