Merken voor de consument:

  • TS Collection
  • Artstone planter
  • Tableware by Sharon

EFSA trends autumn/winter 2016/2017

Gepubliceerd op: 11 januari 2016

De wereld lijkt een paradox: het is snel en langzaam, high-tech en nostalgisch, innovatief en traditioneel. Mensen hebben te maken met toenemende digitalisering en globalisering en tegelijkertijd voelt men de drang terug te gaan naar de basis. De Finn Sari Myohanen, senior stilist op de afdeling Home & Environment bij PeclersParis, werkzaam aan verschillende trend boeken zoals Future, Colours, Inspirations en Environments, vertaalde dit tijdperk van paradoxen in vier inspirerende thema’s voor de herfst en winter van 2016-2017.

Wild Energy

Wild Energy combineert een industriële look met natuurlijke elementen. Neutrale kleuren worden gemixt met industriële texturen, basic vormen en er zijn veel verwijzingen naar dieren. Dit thema inspireert urban en artistieke mensen met een voorkeur voor robuuste materialen en verweerd hout.

Universal Authentic

Universal Authentic  is een harmonieus thema vol natuurlijke materialen met een eigen verhaal over gebruik en oorsprong. Het interieur is minimalistisch, met basic kleuren en grafische geometrische patronen. Een omgeving die in de smaak zal vallen bij de nieuwe handwerkers: een jonge generatie ambachtslieden die tradities opnieuw uitvinden.

Organic dreams

Organic Dream volgt het verlangen om opnieuw contact te maken met de elementen. Vol met dieren, minerale en plantaardige referenties, is het een onwerkelijke wereld vol licht en delicate kleuren, vormen en texturen. Ambachtelijke decoraties komen voort uit de ‘handgemaakt’ trend. Wie dicht bij de natuur staat zal geïnspireerd worden door dit poëtische thema.

Visinary baroque

Visionary Baroque is donker, rijk, stralend en sprankelend. Vol met metaal, omvangt dit koude, baroque universum kleuren van intens zwart tot donkerrood, marineblauw en Cyprus groen. Visionary Baroque is futuristisch en spannend en de ultieme stijl voor mensen die graag in het onbekende duiken.