EFSA trends spring/summer 2020

Het is weer zover, de EFSA trends zijn uit. Het is altijd een gaaf moment als EFSA haar stijltrends voor het komende seizoen aan het grote publiek presenteert. Zoals we eerder al aangaven bij de presentatie van onze eigen trends, wordt 2020 het jaar van contrast. Enerzijds zien we veel kleur, uitgesproken prints en een folklore aan materialen, anderzijds springen de kalme, sobere kleuren eruit. Bij alle trends spelen natuurlijke materialen de hoofdrol.

Family Fresh

Charmant en ontspannen, comfortabele familiehuizen. Doorweekt in pastelkleuren en aquarellen die hun aanwezigheid verweven tot een lappendeken van geometrie, mozaïek en speelse patronen. Seizoensgebonden bloemen, babydieren, schattige zeedieren en vogels brengen ‘niet bij elkaar passende’ collecties tot leven. Een zoektocht naar het hedendaagse vindt troost in vintage referenties.

 

 

Cosmopolitan Cool

Een verzameling souvenirs van over de hele wereld, in Boheemse ruimtes gevuld met gestileerde etnische invloeden, ambachtelijke afwerkingen en exotische planten. Een mengeling van texturen, echt en imaginair, door drukke reliëfs en optische illusies. Mozaïeken en geometrische vormen mengen en matchen ter ere van het globale gevoel.

Divine Desert

De droge, stoffige omgevingen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten vinden een koele oase in een hedendaagse habitat. Terracotta en gedroogde natuurlijke vezels zijn rijkelijk aanwezig in hun kale, romantische schoonheid of versierd met levendige motieven. Onvolkomenheden zijn een bepalend kenmerk.

Super Shed

Een strandcabana in Latino-stijl vertelt een zomers, paradijselijk universum ingericht in etnische en zigeuner-chic. Gekleurde vlechten, linten en synthetische vezels weven zich in allerlei soorten meubels en objecten. Terwijl tropische zeedieren, exotische vogels en flamboyante bloemen herinneren aan de invloed van de natuur.