Winkelpresentatie tips

Gepubliceerd op: 09 januari 2019

Een winkelpresentatie kan een product maken en breken. Daarom maken wij behalve prachtige potten ook winkelpresentaties en schappenplannen die de winkelduur verlengen en de verkoop bevorderen.
De tijd dat de consument slechts naar het product en de prijs keek, is voorbij. Sfeer en presentatie spelen tegenwoordig een net zo grote rol. De plaatsing en presentatie van producten wordt daarom steeds maar belangrijker. Hier liggen dus kansen voor het grijpen.

Locatie, locatie, locatie

De plaatsing en presentatie van producten wordt steeds maar belangrijker. Hier liggen dus kansen voor het grijpen. Maar waar moet je op letten bij een winkelpresentatie? Hoe deel je de ruimte zo in dat alle producten tot hun recht komen?

Je hebt het de makelaar vast wel eens horen roepen: ‘Het draait allemaal om de locatie.’ En hij heeft gelijk. Een product kan nog zo geweldig zijn, als het op de verkeerde plek staat dan koopt niemand het. Is het product goed te zien? Staat het op een logische plek qua indeling? tuincentra zijn vaak groot en goed gevuld met planten, potten en aanverwante artikelen. Maak het de consument zo gemakkelijk mogelijk en kies voor een goede logistieke indeling. Dat is de basis. Daarnaast is de indeling van het schap belangrijk.

Indeling van het schap

De locatie binnen een schap is misschien wel belangrijke factor voor de verkoop. Staat het product helemaal onder- of bovenin dan is het niet goed zichtbaar, en niet voor iedereen gemakkelijk te pakken. De best lopende producten staan op ooghoogte. Niet alleen de hoogte binnen het schap maakt verschil, ook de locatie horizontaal gezien. Shoppende mensen maken niet altijd de hele loop langs het schap af. Hebben zij eenmaal gevonden wat ze zochten dan draaien ze zich vaak om en lopen als het ware in een soort u-bocht langs het schap. De producten in het midden van het schap hebben hierdoor meer exposure dan producten aan de zijkanten. Bij het indelen van schappenplannen per pottenserie houden wij rekening met die gedachtegang van de consument, onze ervaring en verzamelde data.

 

Ter Steege app

Onze klanten ondersteunen we al jaren met winkelpresentaties, signing, concept- en inrichtingsadvies en schappenplannen, allemaal ter bevordering van de verkoop. Met onze nieuwe app gaan we nog een stap verder! Met de virtuele assistent is het mogelijk om winkelpresentaties in jouw ruimte te plaatsen en er ‘live’ doorheen te lopen. Zo weet je direct hoe een stelling er bij jou uit gaat zien. Een zeer praktische tool, nooit eerder gezien in de tuinbranche. Lees hier meer over onze app.

Potten en planten horen bij elkaar!

Mensen hebben planten nodig en planten hebben potten nodig. Planten en potten horen bij elkaar. Daarom zijn planttafels en middenpresentaties onmisbaar. Houd rekening met uw expertise en geef altijd het goede voorbeeld. Laat zien hoe het werkt en zorg voor de juiste en mooiste plantpotcombinaties. Als je de juiste maat pot combineert met de juiste maat plant, levert dat ook meer omzet op. Op die manier bedien je de klant met super service!

Thema’s en tips

Bloempotten en woon accessoires delen we in op stijlthema. Voor ieder thema creeeren we een uniek kleurschema, een sfeerprint en ambiance. We combineren de materialen en series met elkaar zodat ze het beste uitkomen. We voegen ook planten en potten toe, zodat de consument een helder beeld krijgt bij de sfeer. Hij weet hoe het er bij hem thuis uit zou zien. Dit zorgt voor een aantrekkelijke presentatie waar de consument door wordt geïnspireerd. De presentatie is een lust voor het oog, dat werkt verkoopbevorderend. Bekijk hier de trendstijlen van 2019.

Maar je kunt niet enkel met sfeerstellingen werken, zeker niet als je een groot assortiment voert. Schappen met potten dienen niet alleen als etalage maar tevens als opslag. Er moet genoeg op kunnen staan en het moet overzichtelijk zijn. Maar het moet ook de potten zo aantrekkelijk mogelijk laten zien. Wij weten inmiddels dat het goed werkt om grote stellingen te onderbreken met een sfeerprint. Een netjes gerangschikte display is key.

Green Decorations

Door het succes van de trend thema’s hebben we ervoor gekozen deze manier van werken te optimaliseren en uit te breiden. Green Decorations is het resultaat. ‘Green Decorations’ hebben wij speciaal voor de groene branche ontworpen, jouw winkel. Een concept waarin sfeer, groentrends, persoonlijkheid en kwaliteit samensmelten tot één inspirerende presentatie.

Bekijk hier Green Decorations, het totaalconcept voor jouw groenwinkel!