Terracotta is back!

Er is geen bloempot zo bekend als de terracotta pot. Met zijn prachtige poreuze structuur voorziet hij planten van een prettig ademende behuizing. Terracotta is onderhevig aan de krachten van de natuur, wat zorgt voor een verweerd en stoer uiterlijk. In het voorjaar van 2021 maakt terracotta zijn comeback, in een flitsend nieuw jasje. De nieuwe 2021 collectie van TS Collection is er een met een verhaal.

Een nieuwe kijk op terracotta

TS Collection heeft een verfrissende kijk op terracotta. Vergeet de traditionele terracottapot met zijn klassieke vorm en oranje kleur.

TS Collection presenteert aantrekkelijke terra-tinten en een variëteit aan designs en afmetingen. Achter die verscheidenheid aan keuze schuilt een goed doordacht proces.

Van idee tot gedetailleerd concept

Bij Ter Steege werken wij vanuit trends. Continu houden wij trends en marktbewegingen in de gaten, dit vormt de basis voor ons productontwerp. Ieder jaar ontwikkelen wij drie geheel eigen trendstijlen inclusief materialen, kleurkaarten, steekwoorden, texturen en passende designs. Deze goed gevulde trendvisiemap is de rechterhand van onze inkopers als zij op pad gaan voor de nieuwe collecties. Een van de trends voor 2021 is Re-Green Village. Een stijl die de frisheid en kalmte van een modern-traditionele sfeer ademt. Met een thuisgevoel van aardetinten waarin oost en west elkaar ontmoeten, en de sympathie en vitaliteit van de natuur centraal staan. De kleur terra, wat aarde betekent, in combinatie met de authenticiteit en traditie rondom de oeroude terracottapot, representeert deze trend uitstekend.

Terracottapot als symbool

In de ontwerpfase van de Terracotta series, waren de seizoenen het uitgangspunt. De mens moet zich overgeven aan dit oersterke natuurverschijnsel, net als de klassieke terracottapot. De seizoenen leren ons dat alles continu in beweging is, bloeit, verweert, vergaat, om vervolgens weer tot groei te komen. Alles staat met elkaar in verbinding, dat is de kringloop van het leven. Wij hebben de terracottapot als symbool gebruikt voor de vier seizoenen. Bij ieder seizoen past een eigen terracotta tint.

Het frisse voorjaar

Fris en uitnodigend natuurgetrouw palet met olijfgroen, grasgroen, buxushaag, krokussen en sneeuwklokjes. De kleuren en geuren van de lente hebben een positieve vibe en nodigen ons uit om weer naar buiten te gaan. Een nieuw jaar met nieuwe energie is aangebroken. Wittinten, vergrijsd groen, zachtgeel en een zacht, mat kleurpalet van planten, passen goed bij onze pure terra kleuren met witte elementen. Strakke, cleane designs doen het goed en brengen de kleurcombinatie van pot en plant echt tot leven.

Een zwoele zomer

Een Mediterrane sfeer met sprekende kleuren van lavendel, citrusvruchten en zonlicht. Zoet en vol, fruitbomen met diepgroen blad zoals vijgenbomen. Typische terra tinten, zowel de lichte als de meer authentieke oranje variant. Statement combinaties doen het goed. Een XL bloempot zoals Pure vaasmodel, aangekleed met Ficus, brengt de tuin zonder enige moeite in Zuid-Europese sferen. Dit Provençaalse gevoel hebben we ook terug laten komen in de designs van de potten. Kenmerkende ribbels en potvoeten knipogen naar de Cote d’Azur, daar waar de zon altijd schijnt.

De hartstochtelijke herfst

Speciaal voor dit prachtige jaargetijde vol kleur en diepgang gaan we terug naar de basis met rechthoekige en klassiek gevormde potten in aardse, zwoele tinten zoals old-terra, choco en roest. Lange bloeiers zoals Hortensia’s en Hebe’s accentueren het natuurlijke kleurenpalet van de herfst. We spelen met rood-, roze-, oranje- en bruintinten. Combineer deze met de textuur van winterharde planten zoals sparren en heesters.

Een wonderbaarlijke winter

In de winter rust de tuin uit. Ook wij nemen de tijd om op te laden. Steeds meer mensen creëren een plek in of aan huis waar ze ook ’s winters kunnen genieten van de natuur en het buitengevoel. Binnen en buiten zijn langzaam aan het fuseren. Potten en planten spelen de grootste rol bij het leggen van een verbinding tussen huis en tuin. De nieuwe Saar en Valene series zorgen ervoor dat het interieur moeiteloos bij het exterieur wordt betrokken.