EFSA trends spring/summer 2019

Gepubliceerd op: 28 augustus 2018

De nieuwe EFSA trends spring summer 2019 zijn genoemd: Vital Vibe, Magnetic Mix, Sassy Style en Colonial Chic. Deze vernieuwende trends inspireren ons met nieuwe kleuren en stijl thema’s die zijn afgestemd op verschillende consumentengroepen. Deze trends zijn gebaseerd op de voorspellingen van trendwatcher Nelly Rodi Paris, de wereldwijde nummer 1 in trendspotten en forecasting voor de internationale lifestyle en mode industrie. EFSA leden (waaronder wij) gebruiken de voorspellingen van Paris als een betrouwbare leidraad bij het ontwikkelingen van nieuwe thema’s, designs en collecties.

VITAL VIBE

”Urban & Outdoorsy” Het stadse buitenmens. We stellen ons steeds toegankelijker op tegenover het buitenleven en dat zien we nu ook binnen terug op een eigentijdse en urban manier. Een warme omgeving gevuld met lichtgekleurde houten items, natuurlijke stoffen en lommerrijke motieven. Vital Vibe heeft een strakke opzet, een grafisch minimalisme. De milieubewuste, relaxte consument voelt zich direct thuis in dit organisch bezielde thema met fris groen, levendig geel en talloze planten.

Licht hout, geweven manden, Nomad spirit

Het Vital Vibe kleurenpallet bestaat uit natuurlijke groentinten en citrus geel. Laboratoriumachtig chromen zilver maakt de basis compleet. Accentkleuren zijn natuurlijke tinten variërend van wit tot huidskleur en beige. Dit creëert een frisse, optimistische en vriendelijke sfeer, alsof een zomerse tuin het huis binnenkomt.

MAGNETIC MIX

”Fresh & Sculptural” Het frisse romantische gevoel van het Magnetic Mix thema komt direct binnen in het hart van de vooruitstrevende mens. Decoratie is vormgegeven met strakke lijnen en aangezet met waterkleuring en effecten die doen denken aan marmer en wolken. Deze stijl is perfect restylet en lijkt zo uit een folder te komen. De basis zijn grijstinten gecombineerd met opvallende unicorn kleuren, en dat geeft dit thema een opwindende vibe.

Decoratieve items zijn óf mega mat óf super shiny, niets ertussenin

Metallic grijstinten met hier en daar helwit zilver. Deze kleuren gecombineerd met stralende regenboogkleuren maken dit thema tot een romantisch, moderne en fantasierijke atmosfeer die nog het meest doet denken aan een unicorns staart.

SASSY STYLE

”Classy & Warm”  Het Sassy Style thema brengt ons terug naar een 50er jaren bungalow met het warme, rijke gevoel en compacte meubelen in brutale kleuren. Afwerking van hoge kwaliteit is belangrijk en de decoratie is vintage, romantisch en zelfs Bohemien. Leder wordt gecombineerd met marine blauw in dit klassieke thema dat is verrijkt met velours, borduurwerk en met af en toe een klaproos.

Grotere objecten zijn strak gelijnd met uitmuntende afwerking, het geheel heeft een vrije bezieling

Een basis van verfijnde leder gekleurde elementen gecombineerd met verguld brons, marineblauw tinten en zijdeachtige vervaagde tinten creëren een elegante, gevatte sfeer. De meubels in deze stijl zijn meestal gemaakt van sprekende ‘recht voor z’n raap’ rijke kleuren met een fluwelen finish.

COLONIAL CHIC

”Intrigiuing & Oriental” Colonial Chic is geïnspireerd door Zuid Oost Azië. Een rijk en intrigerend thema met donker hout, waterplanten, tropische meubelen en materialen zoals bamboe en zeegras. De basis bestaat uit groen- en bruintinten gecombineerd met goudtinten en hier en daar wat heldere kleuren. Het is een zeer aansprekend thema voor iedereen die een zwak heeft voor een elegante, sierlijke en chique stijl.

Adembenemend mysterieus en zowel barok als oriëntaals

Heldere, opvallende kleuren met een fractie brons geven dit thema’s basis een exotisch verwarmend gevoel. Het bruin en groen brengen breekbaarheid en karakter. Vijvers met waterplanten, lelies en libellen zijn een grote inspiratiebron en zie je terug in patronen en printen.