Voor 2021 hebben heeft Tuinbranche samenwerking met Bloemenbureau Holland, iBulb, INretail en Aafje Nijman opnieuw de trends voor de groenbranche opgesteld. In 2021 kunnen we de trends Balanced Biotope, Human Touch en Recentered Stage verwachten. Deze zijn omgezet in drie tuintrends; Zachte Veilige Tuin, Biotooptuin en Eigenzinnige Patiotuin.

Deze drie trends hebben een gemeenschappelijk thema. Dat hebben trends vrijwel altijd, want ze komen voort uit wat de samenleving bezighoudt. Dit jaar spelen klimaatverandering en technologische ontwikkelingen de hoofdrol. Het zal u niet verbazen dat de invloed die Covid-19 hierop heeft, ook een rol speelt. Aanpassen is daardoor de rode lijn die door de trends loopt. Kijk mee!

ZACHTE VEILIGE TUIN

Deze trend biedt rust en veiligheid. Een heerlijke tuin waar de consument zich echt op zijn gemak voelt, met organische, speelse vormen. We zien een warm kleurenpalet met lichte en donkere tinten die de zachte, gezellige uitstraling benadrukken.

In de Zachte Veilige Tuin vormen natuurlijke materialen en afgeronde vormen een uitnodigend geheel.

BIOTOOPTUIN

Onbekommerd consumeren is niet meer van deze tijd. De consument weet maar al te goed, dat er iets moet veranderen. Dat zie je terug in de aankopen. Thema’s als duurzaamheid en natuur zijn van toenemend belang.

In de Biotooptuin speelt eco-vriendelijkheid de hoofdrol.

EIGENZINNIGE PATIOTUIN

De wereld is volop in beweging. Op het gebied van globalisering vinden grote veranderingen plaats. Dat zien we terug in de tuin, want de vertrouwde indeling gaat op de schop!

Glanzend keramiek, maar ook ruwe oppervlaktes, hoogteverschillen en levendige kleuren zoals blauw, rood en geel. Contrast is hier het sleutelwoord.