Merken voor de consument:

  • TS Collection
  • Artstone planter
  • Tableware by Sharon

Tuintrend de geëmancipeerde tuin

Gepubliceerd op: 03 januari 2017

De geëmancipeerde tuin, één van de drie tuintrends voor 2017 vastgesteld door Tuinbranche Nederland. In de geëmancipeerde tuin keren thema’s als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Dit resulteert in een sfeer waar iedereen zich prettig voelt. Planten en harde materialen, zoals potten, nemen een even belangrijke plaats in de tuin in. Techniek wordt ook belangrijker om bijvoorbeeld de planten automatisch van water en voeding te voorzien door middel van een uniek drainage systeem onder in de pot. Dit systeem zorgt ervoor dat de plant voldoende water krijgt. Er worden in de geëmancipeerde tuin  zowel ronde als strakke vormen gebruikt.

De energieke tuin

De energieke tuin speelt in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. De vormen zijn krachtig en energiek met een sportieve knipoog. Zo ontstaat een optimistische, atletische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt. Het type tuinbezitter dat hecht aan de waarde kwaliteit, van design houdt en die levensstijl wil uitstralen, wil dat de tuin vitaliteit en energie uitstraalt. Gebruikte dessins zitten vol sportverwijzingen zoals strepen, stippen en perforaties. De materialen hebben een energieke uitstraling zoals gelakt materiaal en natuurlijk energieke, felle kleuren in combinatie met een lichtere of vergrijsde tint van dezelfde kleur.

De harmonieuze tuin

Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. Natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook worden alle zintuigen geprikkeld: van geurende en aaibare planten tot mooi ogende planten met bijhorende potten. Er worden plekken gecreëerd waar de tuinier zich kan terugtrekken en de natuur sterk om zich heen voelt. De vormen zijn organisch, willekeurig; als het maar rust uitstraalt. De gebruikte materialen zijn natuurlijk zoals hout, riet en natuursteen.

Deze informatie is afkomstig van Tuinbranche Nederland uit de publicatie Tuintrends 2017.