Merken voor de consument:

  • TS Collection
  • Artstone planter
  • Tableware by Sharon

Waarom iedereen drie potten met planten op kantoor moet hebben!

Mensen hebben planten nodig, ze voorzien ons van voedsel en zuurstof. Werknemers met planten op de werkplek zijn positiever en productiever. De onderzoeken waaruit dat blijkt, schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij ondernemers in de groenbranche hebben deze feiten natuurlijk niet nodig, wij weten dit al veel langer. Maar dat consumenten hiervan op de hoogte worden gesteld, is natuurlijk goed nieuws voor ons. We hebben de beste onderzoek uitslagen voor je op een rijtje gezet. Deze kun je communiceren naar je klanten als je wilt. Laat het weten als je geïnteresseerd bent in onderstaande content, dan sturen wij het op!

Onderzoek naar planten op de werkplek

Een van de eerste onderzoeken naar planten op de werkplek kwam uit in 2014. Dat is al een tijdje geleden en sindsdien zijn de onderzoeken alleen nog maar gedetailleerder geworden. Zo heeft een recent onderzoek ‘3 planten in een werkruimte’ als basis genomen. Dat vinden wij ook een mooi uitgangspunt, want wie heeft er nou geen plek voor maar drie planten? Juist iedereen. En iedereen zou minimaal drie planten in een ruimte moeten hebben volgens de uitslag van dit onderzoek.

Comfortabel klimaat

Drie of meer planten zuiveren de lucht in zo’n sterke mate dat het verschil door mensen duidelijk voelbaar is. Planten nemen afvalstoffen op uit de lucht en zetten deze om in heerlijke frisse lucht. Zo wordt de temperatuur beter gereguleerd en verhoogt de luchtvochtigheid met maar liefst 5%. Een kantoor met drie planten is dus een comfortabele werkplek.

Gezonder en gelukkiger

Uit internationaal onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van planten in een ruimte ons gevoel van welzijn verhoogt. Dat resulteert op de werkvloer in 20% minder ziekmeldingen per jaar, wat neerkomt op 1,6 ziektedag minder per persoon. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat werknemers minder stress ervaren in een groenere werkomgeving. Dat zorgt voor meer positievere energie, en dat brengt op zijn beurt allerlei goeds met zich mee.

Planten leven, en die energie nemen wij (on)bewust in ons op. In een natuurlijke omgeving functioneren wij optimaler. Dat verklaart ook waarom we op zondag graag een uurtje door het bos wandelen om uit te waaien. We staan dan weer in contact met de natuur, met onze natuurlijke staat van zijn. Iedereen is een plantenmens!

Natuurlijke omgeving

De ideale werkomgeving is ruimte die inspireert en waar je comfortabel voelt. Een zo natuurlijk ingerichte ruimte creëert een gevoel van buiten zijn en dat stimuleert de geest. De combinatie van handgemaakte producten van natuurlijke materialen dragen bij aan een inspirerende werkomgeving.

Kiezen voor tijdloze designs met verantwoorde productie is voor ieder bedrijf de beste oplossing. Zowel op het gebied van gezondheid en productiviteit, maar ook als onderdeel van verantwoord ondernemen. Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?

Inspireer mee

Karlijn, Cresta en Nero zijn voorbeelden van inspirerende bloempotten die bijdragen aan een omgeving die werkelijk verrijkend werkt. Combineer een hoge pot Karlijn antraciet met een luchtzuiverende Sanseviera. De grote shiny bladeren van de Ficus Lyrata contrasteren prachtig met een bloempot Karlijn in zandkleur. Een bonsai boompje in een Cresta bowl op je bureau helpt je beter nadenken, zen!

Inspireer collega’s met een kantoor vol potten met planten, waar jij de langste adem hebt, creëer een sfeer waar je je hart aan kan ophalen.

Leuk onderwerp?

Vond je dit een interessant onderwerp en zou je deze content ook graag willen inzetten voor bijvoorbeeld je klanten? Dat kan! Stuur een email naar elker@tersteege.nl

Bronnen: Exeter en RTL nieuws